Най-предпочитаните винени райони в Европа

Снимка: Infomreja.bg, архив

Посещението на винени региони в Европа е мечта за всеки ценител на виното

Посещението на винени региони в Европа е мечта за всеки ценител на виното.

Невероятно изящните лозя, топлото и слънчево време, пленителните хълмове и добрата храна определят тези топ винарски райони. foodpanda подбра най-добрите дестинации за вино в Европа, които ще ви оставят заслепени с тяхното съвършенство и уникалност.

Шампан, Франция -  Един от най-известните винарски региони в Европа, Шампан е идеална дестинация за еднодневна екскурзия от Париж. Шампан наскоро бе обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, който е основен привличащ туризъм за района, заедно с красивите склонове, пълни с лозя за най-обичаното вино, а именно шампанското.

Пиемонт, Италия - Не можете да пропуснете да посетите Пиемонт и неговите известни червени вина, които включват Barolo и Barbaresco. Ако търсите богати бели, тогава Cortese, Arneis и Erbaluce са тук за вас. Посещението на този живописен регион може да бъде най-добрият начин да разберете повече за известните италиански вина.

Бордо, Франция - Бордо е известен, неофициално, като винената столица на света. Има една завладяваща комбинация от история, средновековна култура и добра храна и вино, което прави Бордо перфектна дестинация за любителите на виното.

Бургундия, Франция - Феновете на Пино Ноар и Шардоне обожават Бурдундия във Франция. Като един от основните региони за виното от Стария свят, Бургундия е пропита в историята. Тясната долина в източна Франция протича по стръмна планинска верига от Дижон на север до Лион на юг, обхващайки няколко известни подрегиона.

Мозел, Франция - Мозел е 3-тият най-голям производител на вино в Германия, но често се смята за един от най-престижните. Преминете през ухаещите на вино калдъръмени алеи на Мозел и ще получите възможност да откриете какво могат да предложат тези винени селища. Популярните му вина се произвеждат предимно от грозде Ризлинг и са известни с аромат на пролетни цветчета, блед цвят и плодова киселинност.

Истрия, Хърватия - Винарните изби в Истрия обикновено са малки, семейни и те не произвеждат големи количества вино, заради което вероятно не сте го опитвали преди. Основното грозде, което ще намерите в Истрия са Malvasia Istriana, бяло грозде, което прави прясно, плодово вино, и Teran, което прави наситено, земночервено.

Българските винарски региони - Нашата родина е богата на природа и изби, които произвеждат качествени вина на световно вино. Гордеем се с 5 лозаро-винарски региона, изключително благоприятни за развитието на лозата, за доброто узряване на гроздето и за получаването на качествени бели и червени вина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK