Забраниха хвърлянето на ориз по абитуриентите в Гоце Делчев

По настояване на завършващите гимназиите в община Гоце Делчев кметът Владимир Москов издаде заповед, с която изрично се забранява въведената в последните години традиция за хвърляне на ориз по абитуриентите при събирането им в училищата преди и по време на баловете им.

В заповедтта на градоначалника се забранява хвърлянето на ориз, както и на всякакви зърнени храни или други предмети по дефилиращите абитуриенти, тъй като с това се застрашава техният живот и здраве, а така също се нарушава общественият ред по време на баловете.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно действащото в страната законодателство, а изпълнението на тази заповед е възложено на началника на Районно управление «Полиция» - Гоце Делчев Костадин Ковачев.

По този повод ръководствата на гимназиите в Гоце Делчев са провели нарочни срещи както с ръководството на общината, така и с полицията. Зрелостниците настояват пред местната власт и пред своите съграждани да бъде уважено искането им за нормално протичане на баловете и неопорочаването им с подобни прояви, каквато е хвърлянето на ориз.

На срещите бяха припомнени многото случаи през изминалите няколко години, при които зърна от хвърляния ориз от заредените с пакети близки на абитуриентите, предимно от селата, едва не извадиха очите както на празнуващи младежи и девойки, така и на хората, дошли да се порадват на красивите абитуриенски дефилета, сред които обичайно има и много деца.

Съобщено бе и за неудобството, което причинява хвърлянето на ориза по време на шествията, тъй като вместо да празнуват, абитуриенти и близки с часове чистят оризови зърна от косите и дрехите си.

Отделно от това, че на следващия ден фирмите, отговарящи за чистотата в града, едва успяват да почистят улиците от голямото количество разпилян по тях ориз.

Ръководството на община Гоце Делчев отправя апел към жителите и гостите на общината да не допускат и да не участват в такива прояви. Само така ще се предотвратят инциденти и наранявания, ще бъде опазен общественият ред и ще бъде гарантирано доброто настроение на всички зрелостници, категорични са служителите на администрацията в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

w.w.w.12:10 - 22.05.2015
Хвърляйте кус-кус тогава.....ха,ха,ха,ха,ха ле-ле това го няма никаде.....или пак бакпулвер,може и макарони....
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK