Най-полезната диета е средиземноморската

Снимка: Infomreja.bg

Скорошни проучвания сочат, че диетата, включваща прясна риба, зеленчуци, зехтин, ядки, боб и пълнозърнести храни е от ключово значение за здравословния живот.

Все повече изследвания показват, че планът за хранене, съсредоточен върху зеленчуци, протеини и здравословни мазнини, има ключови предимства за отслабване, поддържане на ума ви остър и защита на сърцето и мозъка. Този тип режим на хранене се нарича с много имена, от "растителна" до "средиземноморска" диета.

Някои хора в този режим ядат яйца и млечни продукти, месо и риба или всичко това; други са вегетарианци и се въздържат изцяло от месо и животински продукти.

Режимът на хранене е тясно свързан със здравословното остаряване, по-добрата мобилност, по-малък риск от хронични заболявания. рак и сърдечни заболявания и подобрена когнитивна функция.

Гуинет Потроу е един от най-големите привърженици. Нейният режим включва зеленчуци, морски дарове, зехтин и вино.

Ако и вие решите да последвате нейния пример е необходимо поне за три месеца да ограничите приема на преработени храни, сладкиши, сладкиши, всичко запържено, червено месо, сирене, масло и маргарин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK