Най-необичайните новогодишни традиции

Снимка: nova.bg

Чинии чупят не само гърците, за които това е обичай на празник, но и датчаните

Много хора посрещат новата година с чаша в ръка и фойерверки, но има държави, където празникът е по-странен. Някои горят чучела, други чупят чинии или хвърлят столове през прозореца, пише в. "Мирър".

Чинии чупят не само гърците, за които това е обичай на празник, но и датчаните. Северняците обаче ги запращат по входните врати на роднини и приятели на 31 декември.

Еквадорците горят чучела, пълни с хартия, в полунощ на 31 декември, за да унищожат така всичко лошо, което се е случило през изминалата година. Те изгарят и и снимки на неща, които олицетворяват отиващата си година.

В Япония звънят с камбани 108 пъти. Това е будистка традиция, за която се смята, че унищожава всички човешки грехове. Там се смята, че е на късмет човек да се усмихва или да се смее, когато настъпва новата година.

За да е богата новата година, филипинците се заобикалят с кръгли неща. Те ядат грозде, държат монети в джобовете си, носят дрехи на точки.

Мебели през прозорците, и дори от балконите, изхвърлят италианците. Това символизира ново начало. За да избягнат инциденти, много хора вече предпочитат да изхвърлят меки предмети.

В някои южноамерикански държави като Мексико, Боливия и Бразилия щастието през новата година се определя от цвета на носеното на празника бельо. Тези, които искат да намерят любов, залагат на червените гащи, а търсещите богатство - на жълтите. Прозаичното бяло бельо е за хората, които искат мир.

Аржентинците режат старите си документи и ги изхвърлят през прозореца на обяд на 31 декември. Обичаят символизира загърбване на миналото.

Румънските селяни говорят с животните си. Ако те им отговорят, ще имат късмет през новата година. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK