На всеки час дезинфекцират банкоматите в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

С 50% са се увеличили хората под карантина в общината

Със заповед на кмета на Община Кюстендил, Петър Паунов от днес на всеки час ще бъдат дезинфекцирани банкоматите на територията на община Кюстендил.

„Беше преценено, че та са потенциално място за разпространение на зарази, макар да намалява струпването пред тях. Вероятно скоро отново ще има струпване при получаването на пенсиите, така че отново ви моля стриктно да спазваме дистанцията“, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

С близо 50% е увеличението от вчера на хората, които са под карантина в общината. Към момента 134 човека са под карантина, при 97 през вчерашния ден.

„Моля ви за още засилено внимание, особено в малките населени места. В нито един от магазините няма право да се консумира каквато и да било напитка или храна. В търговския обект получавате закупената стока и веднага трябва да го напуснете. Където има маса, тя трябва да бъде премахната. При нарушения подавайте веднага сигнал до здравните власти или до кмета, за да могат да може да бъде преодоляна тази заплаха. Всяко струпване всяка повърхност е потенциална заплаха“, каза още Паунов.

Той обяви още, че 173-ма крайно нуждаещи се ще бъдат подкрепени с пакети от първа необходимост. Програмата на „Патронажна грижа“ се увеличава, като се предвижда да бъдат обхванати още 135 човека. Ако изпаднат още хора в затруднение ще бъдат назначени допълнително 3-ма човека.

„Появиха се и първите дарители, които искат да бъдат анонимни. Благодарим на всички и отново апелирам за спокойствие и дисциплина", заяви кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK