Най-мощният глас Смиляна Захариева - част от представянето на концепцията за класически хор в Кюстендил

Снимки: Читалище "Асклепион"

Пристига на 23-ти април в областния град

Да се срещнеш неочаквано с някого, с когото ще ти предстои общ път, въобще не е въпрос на случайност. Всичко, което прави всеки от нас, го води към това, което го чака, и го подготвя за него. И ако така казано, звучи малко мистично, то срещата между хора, които се заеха с идеята в Кюстендил да бъде създаден класически детски хор, в чийто репертоар да има и специално място за православната музика, най-мощния глас на планетата - Смиляна Захариева, чиито гласови възможности бяха официално вписани в книгата с рекордите на „Гинес“, бе съвсем реална.

Тя се случи в Пловдив по време на специалната вечеря с културна програма, която предшестваше провеждането на единствения по рода си международен конкурс „Мисис Баба 2020“ с участието на носителки на титлата от петте континента. От кюстендилска страна сред гостите на атрактивното събитие бяха Виолет Вьорлер, поканена от неговия домакин – журналистката Стефи Стаменова, носителка на титлтата „Мисис баба 2019“, и Виолета Атанасова в качеството си на съмишленик, приятел и журналист.

Не беше нужно много време при случайната на пръв поглед среща със Смиляна Захариева Виолет Вьорлер да отправи покана тя да гостува в Кюстендил на 23 април, когато с гостуването на Хора на софийските момчета с диригент проф. д-р Адриана Благоева, официално ще бъде представена концепцията за създаването на класически хор на кюстендилските деца.

Идеята, предложена от Музикално сдружение „Марин Големинов“, вече бе обсъдена с неговия председател маестро Райчо Христов и Виолет Вьорлер и предстои в най-близко време тя да бъде представена пред кмета Петър Паунов и неговия екип от специалисти в областта на културата.

На кюстендилската културна общественост й предстои и премиера на книгата на Стефи Стаменова с многозначителното заглавие „Неслучайните случайности“. На следващата вечер след събитието в Пловдив 50-годишната авторка стана носител и на титлата „Мисис Баба 2020 на Балканите“, а Смиляна Захариева получи връчваната за първи път в 11-годшшната история на конкурса награда „Гран при Баба на България“, съобщи Виолета Атанасова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK