Най-много са образуваните досъдебни производства за кражби през 2017 година в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

През 2017 година прокурорите от Окръжна прокуратура – Кюстендил и съставните й Районни прокуратури са работили по 5 310 преписки, което е с 1 332 преписки по-малко в сравнение с 2016 година.

19 са преписките, образувани по сигнали от контролните органи и по получени от тях материали. Това съобщи Мариана Сиракова, говорител на Окръжна прокуратура.

През изминалата година няма образувани преписки по сигнали на Сметната палата, на Дирекцията за национален и строителен контрол и Агенцията за следприватизационен контрол.

През 2017 година прокурорите са работили и по 30 преписки, образувани след самосезиране от страна на прокурор. Наблюдавани са 4541 досъдебни производства, което е с 24 броя повече в сравнение с 2016 година. Наблюдавани са и 31 незабавни производства, отчита се увеличен брой на наблюдаваните бързи производства, при които разследването приключва в рамките на седем дни. В сравнение с предходните две години техният брой е значително увеличен.

Най-голям е броят както и при предходните две години на новообразуваните досъдебни производства за престъпленията против собствеността, от тях най-много са кражбите. На второ място са образуваните досъдебни производства за общоопасните престъпления – най-много са за управление на моторни превозни средства, след употреба на алкохол и на наркотични вещества. На трето място са престъпленията против личността – причиняване на средна телесна повреда. На четвърто място са престъпления, свързани с продажба и държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол.

Няма наложени присъди за отчетния период с наложено наказание „Доживотен затвор“. 197 са присъдите „Лишаване от свобода“, пробациите са 94, лишаването от права – 208, обществено порицание – 29.

През изминалата година са приведени в изпълнение 426 присъди, или 95% от всички получени за изпълнение.

В Окръжен съд – Кюстендил са разгледани 125 дела за предсрочно освобождаване от затвора. Уважените молби са 30.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK