Свидетели по знакови дела сезират ЕК, животът им виси на косъм, МВР бездейства

Снимка: frognews.bg
Свидетели по знакови съдебни дела ще сезират ЕК за тоталното бездействие на МВР и прокуратурата в България. Те алармираха през Фрог нюз за проблема, тъй като научили, че им готвят убийства, но никой не ги защитава.
 

Оказва се, че в службите и по-конкретно в Главна дирекция „Национална полиция” получили множество сигнали за заплахи за живота на един или друг свидетел. Те са заведени като официални документи, но по тях изобщо не се работело. Така в момента на карта бил поставен живата на поне 10-на души, намерели сили да се изправят в съда и да дадат показания за опасни бандити. В същото време ченгетата и държавните обвинители не си мърдали пръста да ги предпазят.

Преди няколко години ключови свидетели бяха публично екзекутирани. Двама от тях-Хрисим Хрисимов и Красимир Гочев-Шмид се готвеха да дадат показания в съда срещу Йоско Костинбродския. Преди тях същата участ споходи и Йорданка Запрянова, майка на убития Константин Дишлиев, независимо, че съдебните органи поискаха тя да е под специална защита.
 

Особено показателен за възможностите на МВР да пази човешкия живот е случаят с убития адвокат Петър Лупов от Велико Търново. За това деяние трима от групата „Килърите” се обзаведоха с доживотни присъди. Преди да бъде застрелян, в местната полиция са имали информация, че бизнесменът Георги Вълев го е поръчал. Преди да бъде убит, Лупов е бил пребит, а колата му запалена. Ченгетата са знаели, от къде му идват проблемите, но не са си мръднали пръста да го спасят. По-късно истината за тяхното бездействие лъсна в съдебната зала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK