Повод за гордост! Иван Благоев от Полена с бронз от Азия

Снимки: Община Симитли

В сърцето на Азия Иван Благоев от симитлийското село Полена спечели бронзов медал на Световните номадски игри.

В понеделник Иван се бори на Киргистанска борба “алиш”, надви домакина в първа среща, а втората среща загуби срещу Молдова, макар че нашенецът водеше с 3:0, го дисквалифицираха.

На 4. септември, Иван се бори на иранската борба, където беше европейски шампион, но при голямата конкуренция Благоев успя да се пребори за третото място.

Хронологично той надви в първа среща срещу Беларус без проблем, втора среща надви Казахстан, чийто състезател беше труден съперник и водеше 5:2, но една минута преди края Иван го хвърли и го надви.

Третата среща Иван игра срещу иранец, който беше около 120-130 килограма, като не можа да  противодейства и загуби. Противникът от Иран достигна до финала и даде шанс на Благоев да се бори за бронза.

Иван Благоев се пребори в репешажна среща срещу много силен и подготвен противник от Туркменистан, с когото се бори в две части, като първата съперникът водеше 5:0, но втората част силната хватка на Иван - хвърли го по победи.

За третото място трябваше да се бори срещу Грузия, но поради контузия на противника Иван спечели без борба. За доброто си представяне спортистът от Полена спечели 17500 киргистански сома, които се равняват на около 500 лева.

Доста участници от България участваха също – при канадската борба момчето ни стана шампион в категорията си, представители в конните спортове и стрелба с лък. Иван Благоев беше знаменосец на откриването, което беше привилегия за него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK