Емилия Тунева е новият заместник-кмет на Благоевград

Емилия Тунева е новият заместник-кмет на Благоевград, снимка: Община Благоевград

Инж. Емилия Тунева е новият заместник-кмет по строителство и сигурност в Община Благоевград. Тя бе представена днес по време на редовна сесия на Общинския съвет от кмета д-р Атанас Камбитов.

Емилия Тунева е магистър по образование. През 1989 г. завършва Висш институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“. Омъжена, с две деца.

От 1990 година работи към Фирма "Агропромпроект" ООД като проектант, строителна фирма - Главболгарстрой Холдинг АД - железопътно строителство. Работила е и по програма за реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Дупница - Кулата.

До 2007 година инж. Тунева работи и в "ГБС-Благоевград" АД. След този период започва да развива частен бизнес като проектант до момента.

„Ще работя за подобряване на всички проекти в част „Строителство“, ще търся участие и в европрограми за финансиране. Започват мащабните проекти „Благоустрояване на градска среда“, „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон“. Ще работим за цялостно развитие на града“, каза в представянето си новият заместник-кмет по строителство и сигурност, Емилия Тунева.

Тя застава на мястото на Янко Янков, който през юни тази година бе освободен от длъжност след информация за връзки с фирми, изпълнители на обекти по програмата за саниране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK