Общински служител в Кочан се гаври с щъркел по време на сватба

Снимка: Личен архив на Димитър Попов

Общински служител в Кочан се гаври с щъркел по време на сватба. За това алармира председателят на Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев, Димитър Попов.

Попов е бил уведомен за грозната сцена, разиграла се в присъствието на много хора, а гости на тържеството са му изпратили и снимка. 

“Настоявам хората, които са проявили тази особено голяма жестокост към най-полезната и близка до нас, хората, птица, да понесат отговорност за тези свои действия. Посветил съм живота си на опазването на онези, които няма на кого да се оплачат, на онези – беззащитните, от които е зависим собственият ни живот, на онези благодарение на които съществуваме.

Настоявам отговорните институции и компетентните органи да си свършат работата. Безумното “геройство” и посегателство върху нашия бял крилат “съсед” е извършено по време на сватба в с. Кочан. Благодаря на момчето, което ми изпрати снимката. Засега ще запазя неговото име в тайна. Призовавам всеки, който има повече информация по случая, да ми пише или да ми се обади.“

Това призова председателят на гоцеделчевския клон на БДЗП. Именно Димитър Попов оповести случая за издевателството и мъчението на щъркела. Той настоява за най-строго наказание спрямо извършителя, който се оказа общински служител в кметството в Кочан, изпълняващ длъжността шофьор на „Социален патронаж“.

Въпросният шофьор е познатият на всички в Кочан и Сатовча - Дечо Кацаров. 

Издевателството над беззащитната птица по време на сватбата в Кочан, на което свидетели са станали и десетки семейства гастербайтери, пристигнали в родното си село в отпуск с деца и близки от Америка и цял свят, се отчита от тях като извратено геройство, което до голяма степен станало причина и за падане градуса на празничното настроение.

Присъстващи на тържеството споделиха, че Дечо Кацаров дори играл кючеци пред оркестъра, обикаляйки с разперените крила на птицата. Те признаха, че гледката е била ужасяваща.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK