Бивши възпитаници на НПГ“ Димитър Талев“, сред които и евродепутатът Асим Адемов, с горещи слова пред 750 ученици

Евродепутатът Асим Адемов, снимки: НПГ

Евродепутатът Асим Адемов, чаровната дизайнерка Мария Касова и д-р Мартин Марин тази година бяха сред гостите при откриването на новата учебна година в НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев.

Ръководството на елитното училище и тази година спази уникалната традиция и покани за церемонията по откриването на учебната 2017/2018 г. трима от многото авторитетни и успели свои бивши възпитаници, които с гордост заявиха, че стартът на техните кариери са получили именно в НПГ „Димитър Талев“ и че са горди от завършването на средното образование именно в това училище.

И тримата бивши възпитаници на Неврокопската професионална гимназия - евродепутатът Асим Адемов, прекрасната дизайнерка Мария Касова и д-р Мартин Марин, поздравиха голямата гвардия от над 750 ученици, които и тази година ще учат професии, ще се радват на добри приятели, ще формират характери и ще кроят бъдещи планове в невероятна обстановка с отличните им преподаватели.

Семейство корейци тази година също бе сред интересните личности по време на откриването на новата учебна година. Чужденците в момента са на гости на свои близки и поискали от тях да придружат на тържеството момичето на българското семейство, за да видят и усетят лично еуфорията и ритуала, съпътстващи стартирането на учебната година, за което досега само са били чували.

„Нашите корейски гости останаха наистина очаровани. Емоционалното им настроение бе предадено и на децата им, като всички наблюдаваха тържеството ни с изключителен интерес. Разказахме им за училището, за методиката ни на работа като учители, за полезните професии, в които обучаваме нашите деца, за училищната обстановка и отношението между учители, ученици и родители“, коментира директорът на НПГ, Мария Георгиева.

Тази година новите ученици в елитното училище са 235, новите преподаватели са шестима, разкрити са още няколко паралелки.

Много успех и отлична учебна година, богата на много знания, младежки емоции, щастливи и незабравими мигове и успешна реализация пожелаха на всички възпитаници на НПГ „Димитър Талев“ и заместник-кметът на община Гоце Делчев, Валери Сарандев, директорът Мария Георгиева, учителите, родителите и всички гости на голямото тържество.

 

Бившите възпитаници на НПГ - Мария Касова и д-р Марин, и директорът Мария Георгиева

КОМЕНТАРИ

сани16:45 - 28.09.2017
Евродепутата не го ли е срам сред толкова начетени хора около него ???? Той в същност е един начален селски даскал?????
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK