Най-младата писателка в Разлог - Евгения Гарабийска, се срещна с кмета Красимир Герчев

Снимки: Община Разлог

В своята книга „Да запазим българското“, Евгения е събрала интересни факти от историята на града

Писането е един от начините за опознаване на света, родното място и себе си. Чрез него могат да предадат мисли, възгледи, отношението към живота, реалността. И всеки пишещ създава свой собствен художествен свят, с който всеки читател ще се съгласи и ще го приеме...

16-годишната Евгения Гарабийска написа своята първа книга и показа, че човек може да бъдеш значим, като свърже мечтите си и това, което иска да бъде, с истории от своя град, махала и хора.

В своята книга „Да запазим българското“, младото момиче е събрало интересни факти от историята на града, формирането на кварталите. В книгата тя описва значението на стари и малко познати диалектни думи, разказва увлекателни лични истории на възрастни хора от града.

„Разложанче да се наричам – първа радост е за мене“ – това е мотото на младата авторка, която вече обмисля идеите си за издаване на втора книга. 

Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев, се срещна с младата авторка. Той поздрави Евгения за прекрасното начинание и изрази надежда младите хора да бъдат активни и креативни. 

„Млади, талантливи хора са нужни в динамичното ни настояще. Благодарност заслужават тези, които съхраняват родния ни език и вдъхновяват поколенията след нас. Със своята книга, Евгения стана истински образец на родолюбие, смелост и пример за разложани. Създаването на условия за самореализация на младежите, развитие на интелектуалния и творчески потенциал е основен приоритет в управлението на Община Разлог", коментира още градоначалникът Красимир Герчев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK