Георги Марков представи в Благоевград книгата си „Феноменът Виктор Орбан”

Снимки: ГЕРБ-Благоевград

„30 години демокрация“ бе темата на срещата-разговор с народния представител от ГЕРБ

„30 години демокрация“ бе темата на срещата-разговор с народния представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, проведена в Благоевград. На събитието той представи и книгата си „Феноменът Виктор Орбан“.

На събитието присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Анрей Новаков, народните представители Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, д-р Емил Тончев и Александър Мацурев, областният управител Бисер Михайлов, както и общинският ръководител на партията Росица Димитрова, общински съветници, граждани.

„Благоевград е 19-ият град, в който ще говорим за книгата „Феноменът Виктор Орбан” и няма по-подходящ човек, който да представи феномена Виктор Орбан, освен феноменът Георги Марков - човекът жива история”, каза Андрей Новаков.

„30 години от първите свободни избори, от онзи паметен митинг, който влезе в световните новини. Демокрацията е най-голямото богатство”, каза Георги Марков и припомни интересни моменти от случилото се тогава. Той разказа и за мотивите си да напише книга за премиера на Унгария Виктор Орбан. В книгата авторът описва пътя, който следва Орбан в защита на християнска Европа, усилията му да наложи нова конституция и да възроди икономиката на Унгария.

„Орбан направи чудеса в социалната политика. Намали с 25% режийните за гражданите; даде 33 000 евро за трето дете и 6 години отпуск по майчинство. Страната се сдоби с 1 милион нови унгарски граждани и той я направи едно от най-сигурните места за живеене в Европа”, изтъкна Марков.

Присъстващите в залата зададоха десетки въпроси и получиха автограф от автора на книгата „Феноменът Виктор Орбан”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK