Най-младата авторка от Разлог издаде книга

Снимка: Infomreja.bg

Творбата съдържа 35 страници родолюбие и фолклор

35 страници родолюбие и фолклор.

Това съдържа книгата на най-младата авторка от Разлог – Евгения Гарабийска, която само за три месеца успя да оформи увлекателно четиво, съхранило най-ценните черти на родния край.

Евгения е възпитаничка на престижната Разложка гимназия, тя е всестранно развита личност, изключително дейна и енергична.

Гимназистката се занимава с писане, рисуване, народни танци и успешни опити за поддържане на местните традиции.

Преди две години Евгения бе част от конкурса на ИНФОМРЕЖА „Коледа в мрежата“, на който бе класирана на трето място, заради две свои творби – рисунка и стихотворение.

Също от две години Евгения е част от Детски танцов състав „Разложенче“, така че носията ѝ се превръща почти в ежедневно облекло.

Тя е отлична ученичка, намираща енергия и за извънкласни каузи. Под нейно ръководство бяха набирани книги за изгорялата библиотека в село Скребатно.

Евгения е и част от училищния парламент, а през свободното си време се занимава с писане.

За книгата си, носеща името „Да запазим българското“, споделя:

Започнах да я подготвям в началото на октомври и я завърших в началото на януари. В книгата можете да прочетете за част от традициите в Разлог, диалектни думи, две истории на жени от града, разказите на баба, които тя ми е споделила от нейното детство. Също така можете да научите за формирането на махалите в град Разлог.

А относно впечатляващия титул обяснява: С това заглавие отправям послание към всички читатели да запазят бълардото в себе си, да не забравят своята славна история, защото ако не са били предците ни, нямаше да ни има и нас.

Маргарита Татарска – учител на Евгения, е редактор на книгата, но страничките оформя сама.

Може да се каже, че първият писателски опит на младата авторка е успешен и силен като старт – начало за едно добро диалектоложко, етноложко и културно-историческо проучване, което ще остане в паметта на и за Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен14:44 - 20.01.2020
Здравейте сезон 2 на сериала хит Донята Доня Сандовал la dona започна в Мексико
Анонимен14:43 - 20.01.2020
Здравейте повторение сезон 1 на сериала хит Донята Доня Сандовал la dona И всяка сутрин без сьботите и неделите от 8 8 10 до 9 9 05 и 10 по Диема Фемили
Анонимен14:41 - 20.01.2020
Здравейте повторение сезон 1 на сериала хит Донята Доня Сандовал la dona Всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 15 55 16 часа
Анонимен14:40 - 20.01.2020
Здравейте препорьчвам ви сериала хит Донята Доня Сандовал la dona Сезон 1 изльчен по Диема Фемили

FACEBOOK