Най-мащабната акция дари топлина на МБАЛ-Благоевград (СНИМКИ + ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

185 пакета завивки бяха дарени за отделенията в болницата

Поредна акция, масирана, голяма и изпълнена с много доброта. МБАЛ-Благоевград, буквално се напълни с топлина.

Днес рано сутрин в навечерието на Рождество Христово граждани дариха 185 пакета, с които оборудваха леглата в КОВИД отделенията в болницата.

Главните „заподозрени“, които за пореден път усмихват медицинския персонал, са Владимир Христов, Савина Топурска, Спас Митев и Лъчезар Иванов.

Благодаря на всички дарители, защото не е вършена такава масивна акция в Благоевград на база бройка и масивност. Акцията ще бъде на две нива – днес ще е най-мощната, а със следващата ще покрием останалата леглова база на болницата. Аз прекарах тук, в тази болница, осем дни и видях в какво състояние е благоевградската болница и решихме да проведе тази акция. Днес ще се покрият 185 легла. Благодаря на всички, които се борят с коронавируса и с нашето дарение да помогнем! Днес даряваме пълни пакети за единично легло – чаршаф, калъфка, плик, завивка и възглавница, каза Владимир Христов.

Общо 225 комплекта ще получи почти всяко отделение в следващите дни.

Единствено за Детското отделение не бяха събрани пари. И тъй като благоевградчани са много щедри сме закупили и един уред, наречен перфузер, с който се спасяват животи в реанимация! Най-големият дарител е от Чикаго, уточни Спас Митев.

Дарението бе прието от Вера Христова – главна сестра в МАБЛ, която изказа искрена благодарност.

„Ръководството изказва искрената си благодарност за проявената доброта и съдействие! Бъдете все така изпълнени с чувство на хуманност, да помагате винаги в нужда!“

Христова сподели и една добра новина. Вече има над 50 свободни легла в КОВИД отделенията, с което броят на болните значително е спаднал, но за съжаление остава недостигът от медицински специалисти. Въпреки всичко е безценна помощта от студентите от ЮЗУ, които са доброволци в болницата, каза сестрата.

Припомняме, че групата граждани за пореден път даряват в МАБЛ. Вече 150 комплекта завивки бяха раздадени по отделенията, а преди това с храна бяха подсилени всички на първа линия в СПО, ЦСМП и отделенията.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ ДНЕШНАТА АКЦИЯ ВЪВ ВИДЕОТО

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK