Николина Чакърдъкова, Бинка Добрева и Румяна Попова сред гост-изпълнителите на „Фолклорна магия“ 2019

За втора поредна година ще се проведе националният фестивал за народно творчество „Фоклорна магия“, Банско 2019

На 12, 13 и 14 юли всички жители и гости на Банско ще се насладят на страхотна вечерна музикална програма, която започва в 20:00 ч. Тогава на сцената ще се качат най-обичаните фолклорни имена, които ще изпълнят на живо любими народни песни.

На 12 юли (петък) неповторимата Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще забавляват публиката с майсторски танци и известни песни. Същата вечер до автентичното звучене на Пиринския фолклор ще ни докоснат Мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“.

На 13 юли (събота) големият македонски глас Румяна Попова, тракийският славей Бинка Добрева, виртуозният Александър Райчев и Мъжка фолклорна група „Бански старчета“ ще ни запленят с магията на българския фолклор. 

В последния ден 14 юли (неделя) на кръшни хора ще поканят публиката лъчезарните Ива и Велислава Костадинови, а от дълбините на сърцата си ще запеят Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“.

В рамките на три дни Градски парк, Банско ще посрещне самодейци от всяко кътче на страната и от всяка възраст. Те ще се състезават на няколко сцени в категориите пеене, свирене, танци, демонстрация на обичаи и традиции в три възрастови групи. Крайният срок за записване е 30 май 2019 г.

„Фолклорна магия“ е под надслов „Да съхраним заедно българщината! Пазители на българското в лицето на изложители, занаятчии и майстори на традиционни български гозби ще допълнят музикалната програма.

Тази година фестивалът се провежда с партньорството на Регионален център-София, Юнеско. Входът е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK