Общинските съветници в Гоце Делчев с мнение за комисиите по избор на управители на МБАЛ "Иван Скендеров" и МЦ 1 в града

Снимка: Infomreja.bg

Уточниха броя и състава на комисиите

На днешното си редовно заседание общинските съветници в Гоце Делчев приеха предложенията на Общинската администрация относно провеждане на два конкурса – за възлагане управлението на Медицински център 1 ЕООД и за възлагане управлението на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД в града.

Предложенията са направени съгласно Закона за лечебните заведения и Закона за публичните предприятия. Обсъждания е имало във всички комисии към Общинския съвет.

На заседанието беше направено едно допълнение – кандидатите за управители да изложат вижданията си за бъдещо взаимодействие между двете лечебни заведения с оглед подобряване на здравеопазването в района.

Различни бяха мненията относно броя на членовете на комисиите, които ще проведат избора, и за техния състав. Прието беше предложението те да се състоят от по 9 членове – по един от 5-те групи в Общинския съвет (от БСП, ДПС, ГЕРБ, Местна коалиция за Гоце Делчев и Местна коалиция ЗНС), трима представители на Общинската администрация и един – на РЗИ.

Съветниците дадоха съгласието си и за поемане на краткосрочен общински дълг. Става въпрос за 180 160 лева, необходими за продължаване изграждането на Посетителския център на Попови ливади (бившия Ученически лагер) по Трансграничен проект България – Гърция. Заемът ще бъде взет от фонд ФЛАГ. А определеният срок за довършване на обекта – 31 декември 2021 година, се удължава до 30 април 2022 година.

Всички комисии имат положително становище по предложението и то бе прието с 26 гласа ЗА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK