Кампанията „Купи и дари“ зарадва с хранителни продукти 60 семейства

Снимки: Ротаракт - Дупница

Кампанията „Купи и дари“ зарадва 60 социално слаби семейства с хранителни продукти в Дупница. Инициативата е на Ротаракт клуб и доброволци, които в рамките на три дни – от 29. до 31. декември, в шест търговски обекта, събираха продукти за социално слаби жители на общината.

„Във всеки магазин ротарактори и доброволци запознаваха клиентите с нашата кампания и ги приканваха да отделят част от своите покупки или да закупят нещо допълнително, независимо на каква стойност е, и да го оставят в нашите кошници. На 1. януари разпределихме всички продукти в пакети, а на 2. януари ги раздадохме. Успяхме да зарадваме общо 60 семейства в гр. Дупница, с. Яхиново, с. Ресилово и с. Овчарци, както и всичките 120 човека, които се хранят в обществената кухня в гр. Дупница“, обявиха организаторите на благородната инициатива.

Рокарактите бяха категорични, че кампанията е преминала изключително успешно, като в рамките на три дни са събрани близо 1 тон храна и още стотици хигиенни материали.

„Щастливи сме, че успяхме да върнем надеждата за доброто у толкова много хора. Бяхме свидетели на щастливи сълзи и интересни истории.
Искаме да изкажем благодарности към включилите се доброволци, към кметовете на селата Яхиново, Овчарци и Ресилово, които ни съдействаха през цялото време, а в деня на раздаването бяха с нас, както и на ръководството на Социално подпомагане в гр. Дупница. Благодарим и на всеки един дарител, който се отзова на нашата молба и ни подкрепи“, коментираха пред ИНФОМРЕЖА от Ротаракт клуб – Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK