Борисов отново на път! Между магистралите и пандемията

Снимка: Фейсбук/ Бойко Борисов

Премиерът заведе на разходка Ангелов и Балтов

Премиерът Борисов отново на път! След като излезе от карантина и вече е официално в КОВИД статистиката на оздравелите, Борисов потегли с джипа по АМ „Европа“.

Той бе придружен от здравния министър и директора на „Пирогов“, които по-рано днес проведоха редовния брифинг пред медиите.

Борисов започна изявлението си в лайф видео във Фейсбук с фразата, че вместо директорът и министърът да имат обедна почивка, те ще видят „какво правим, докато вие най-геройски лекувате хората и ги пращате обратно да работят“.

Борисов подчерта, че за година и половина труд пътят за Белград е преобразен. Той похвали лекарите, че работят така, че нищо не се спира в държавата, защото лекуват хората.

Проф. Балтов пожела да вземе думата: „Ако разрешите“, а премиерът най-приятелски го прекъсна, успокоявайки го: „Да, да, говорим си“.

Балтов каза, че много хора преболедуват и хората отново работят по магистралите. Премиерът обаче бе твърде настоятелен и прекъсна отново професора, възхищавайки се на новия път: „Гледай, гледай каква красота, брат, красота бе“, но после Борисов деликатно продължи темата, подхваната от Балтов, подкрепяйки твърдението му с думите: Така е. Лекарите лекуват, оздравяват и връщат хората в производството, всеки здрав трябва да работи!

Балтов се похвали, че „Пирогов“ е болницата с най-много преболедували и излекувани пациенти.

Здравният министър информира с положителна статистика за оздравелите пациенти, но Борисов – като екскурзовод, информира, че ще спре на място, където има прекрасна гледка към магистралата.

Всичко това са нови мостове, Балтов, всичко това са нови кръгове. Всичко това е направено по време на пандемията, благодарение на докторите, заяви премиерът.

Той спря, за да поздрави трима работници.

„Ето ги милите как работят, няма спиране.“

-Как сте, лъвове?

-Здравейте, доживяхме да тъ видим.

-Оздравех! Действате ли?

-Действаме.

-Е това е директора на „Пирогов“ отзад, зад него – министъра – здравния, представи Борисов събеседниците си, а работниците пожелаха:

-Живи и здрави да са!

Пътешествието продължава, както и анализа на проф. Балтов, че комуникациите в днешно време са нещо много важно, но Борисов настоятелно каза:

„Виж ква маркировка, Балтов“.

Следва първа спирка „за да си го представят в двете посоки как е“.

Отново важна е темата за маркировката, но става дума и за два правителствени ремонтирани хеликоптера.

На фона на преминаващите по магистралата коли се появява регионалният министър Петя Аврамова, която „карала зад тях“.

Борисов показва лед осветлението по магистралата и на дамата: „Нека види и Петя какво се прави… Гледай каква красота, гледай каква красота“.

Борисов подчерта колко е важно хората да се лекуват и да не се затварят в домовете си, защото здравите трябва да работят.

„Работата носи свобода, работата носи живот“, каза Борисов.

Държавата не трябва да спира, трябва да се движи, първи ще излезем от пандемията, обеща Борисов.

Той каза, че военните положения не са решение за пандемията, забраните също.

„Трябва акъл. Карайте хората да обмислят това, за да не им се налага да ходят в болница.“

Борсов каза, че наблюдава Брюксел, където е отчетено, че България се справя отлично.

Отново премиерът напомни за допълнителните възнаграждения на медицинските лица.

Към всеки човек подохождаме максимално индивидуално, заяви Ангелов, но шумът от минаваща машина за нанасяне на маркировка го прекъсна, а Борисов поздрави: Боядисваш ли…

Министърът уведоми, че има и предпазни средства, и тестове.

Ние сме една от най-геройските държави, а проф. Балтов каза, че в „Пирогов“ има още легла и готовност още от самото начало.

„Чакай са, ако юли или август бех тръгнал да правя болници, кво щеше да праим“, обобщи Борисов навременните мерки, които е взел.

"Драго ми е да карам по тоя път, тука беше жито и царевици“, зарадва се премиера след като чу доклада на министър Аврамова и ѝ заръча да „засили Калотина“.

„Иди виж КПП-то, са ще се обадя на Младен да каже на Терзийски…“, продължи с ръководства си премиера.

Това им беше за обедна почивка разходка, завърши видеото с участието на Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK