Има договор! Република Северна Македония е новото име

Снимка: БГНЕС

Република Северна Македония е името, за което се договориха двамата премиери, а договорът между двете страни Зоран Заев и Алексис Ципрас ще подпишат през уикенда, вероятно в събота в Преспа, на гръцка територия, съобщиха гръцките медии.

Все пак всичко ще стане по-ясно след днешния телефонен разговор между двамата министър-председатели, който гръцките медии коментират като изключително важни.

Медиите написаха: „Днес скопският проблем приключи", "Северна Македония е договореното име". Според кореспондента на МИА в Атина, след като бъде договорено окончателно споразумението, гръцкият министър-председател се очаква да информира първо президента на страната, а след това и лидерите на политическите партии.

По отношение на подписването на договора, поради препълнената програма на двамата премиери и депутатите през следващите дни, медиите в Гърция коментират, че по време на уикенда, вероятно в събота, би могло Зоран Заев и Алексис Ципрас да се срещнат в Преспа, на територията на Гърция и да официализират това, което днес ще договорят по телефона. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

SS14:39 - 12.06.2018
Горно-нанадолнище......... а южна къде е щом е северна Македония?
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK