Две награди спечели фотографът от Коларово - Илия Левков

Снимка: IИлия Левков

Клуб "Пирински стражи" също е сред първенците в конкурс на МОСВ

Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“. Журито избра 12 фотографии, като взе под внимание и „харесванията“ във фейсбук страницата на министерството. 

Класирани са по 3 фотографии във всяка категория – „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима“, съответно на първо, второ и трето място.

Победител в категория „Пролет“ е Пламен Стоянов с фотоса „Нощен кадър“ на арката на село Тюленово, област Варна. На второ място е снимката на Йорданка Бозаджиева от язовир Богданци, община Самуил, област Разград, a на трето – фотографията на Станимира Желязкова „Пролетно пробуждане на остров „Света Анастасия“ край Бургас.

В категория „Лято“ на първо място е класирана творбата на Светла Момчилова – кадърът е от Пирин, близо до Тевно езеро. На второ място е Алия Казанджиева с „Плажа в Бургас“, на трето е кадърът на Силвия Урумова от Тюленово.

В категория „Есен” призът за първо място е за Илия Левков – „Кестенова гора в планина Беласица“. Илия е всеизвестен фотограф любител, родом от Коларово, за когото наградите стават част от ежедневието, благодарение на фотографските му умения и подходящи сцени, на които попада.

На второ е отличена фотографията на Петьо Стефанов „Осмарски скални манастири“ и на трето място е снимката на Габриела Цулин „Дулово през септември“.

В категория „Зима“ на първо място е класиран фотосът на Пламен Ликьов – „Плодове на шипка, сковани от студа“, направена в района на с. Баховица, община Ловеч.

На второ място е творбата на Туристически клуб „Пирински стражи“ – „Пейзаж от връх Ореляк (2099 м), Пирин“. Клубът към Трето ОУ в Гоце Делчев е един от най-ревностните пазители на природата и нейни любители!

А трето място е Гергана Влайкова със снимка от село Гела.

Награда на публиката с най-много „харесвания“ във фейсбук е за фотографията на Илия Левков „Местността „Гьолчето“ в планината Беласица. Друга негова творба е избрана единодушно и от журито за първо място в категория „Есен“.

Авторите на отличените фотографии печелят ваучери за първо, второ и трето място съответно за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“. Дванайсетте фотографии ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на Министерството.

В конкурса участваха и 14 деца, които ще получат поощрителна награда – раница за пикник.

 

КОМЕНТАРИ

Вячеслав Попов16:30 - 31.10.2019
Честито на победителя във фотоконкурса Илия Левков, който спечели както оценката на журито, така и за втори път през настоящата година Наградата на публиката в национален фотоконкурс.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK