СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Кресна, отпразнува 95-годишнината от създаването си

Снимки: СУ "Св. Паисий Хилендарски" - гр. Кресна

С водосвет откриха и новата библиотека на училището

Днес СУ "Св. Паисий Хилендарски" - гр. Кресна, отпразнува 95-годишнината от създаването си, както и патронния си празник. С тържествен водосвет отец Георги Танчев откри обновената библиотека на училището.

Директорът Борис Иванов приветства гостите - учители, дали своя принос в живота на училището през годините, официални гости от Община Кресна, бизнесмени и представители на обществения съвет.

Ученици представиха свои презентации на тема "Духовните водачи в нашата история". В училището бе представена и новата придобивка - интерактивен дисплей и неговите мултимедийни възможности, а в същото време във всички класове се проведе Час на класа, в който учителите запознаха учениците с делото на будителите.

След това започна тържествената програма в столовата на училището, където директорът на училището - Борис Иванов, произнесе приветствено слово към присъстващите, в което пожела на учители и ученици да поддържат все така дълголетната традиция от дедите ни, българското училище да води към знания и умения, да възпитава в родолюбие, толерантност и духовни стремления, пожела им здраве, творчески устрем и дръзновение.

В концертната програма участва хорът на училището с ръководител Георги Петков. Директорът на училището награди с грамоти участниците в конкурсите за най-добра презентация, за рисунка, за есе на тема „Духовните водачи в нашата история“, както и победителите в турнира по волейбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK