Най-често използваните билки в италианската, френската и швейцарската кухня

Билките - неизменна част от традициите

Италианците използват различни билки в готвенето - и при печене, и варене, и пържене, мариноване. Пресни или изкушени, подправките се слагат в супи, бульони, яхнии, доматени сосове, салати, пици, месни и зеленчукови ястия, рибни.

Сред най-употребяваните в италианската кухня са магданоз, босилек, розмарин, риган,  розмарин, градински чай, мащерка.

Италианците си имат правила и традиции за използването на билките в кулинарията. При правилното съчетание с вкуса и ароматите на основните продукти, се получават фантастичните ястия, известни от традиционната кухня в Италия.

Същото се отнася и за билките в готвенето в Швейцария и Франция. Там са популярни вратигата, карамфилът, естрагонът дафиновият лист, дивият лук, а също магданозът, розмаринът, индийското орехче, ментата, исопът, седефчето мащерката.

Уникално кулинарно приключение с италианската кухня

Истинска, оригинална италианска храна с нейния специфичен микс от вкусове и аломати, човек може да намери в ресторант Leonardo в Банско. Този престижен ресторант е част от аквакомплекс, който е към "Лъки Банско" - хотел с пет звезди.

В ресторант Leonardo всичко се прави с оригинални италиански продукти, за да им е гарантиран истинският вкус и по автентични рецепти от Италия. Предлагат се супи, предястия, салати, рибни ястия и морски деликатеси, блюда от телешко, свинско, пилешко, дивеч, ризото, традиционни италиански десерти, отлежали вина. И разбира се  - класическите пици и пасти.

Интериорът в ресторанта специално е подбран, има много зеленина и дискретни аромати на цветя, още с влизането неусетно създава усещане за полъх от Средиземноморието.  През зимата ресторант "Леонардо" е с 60 места, през лятото салонът е с 40, защото едната стена се отваря към двата външни басейна - единият за възрастни, другият за деца. На тях гостите на ресторанта могат да плажуват на удобни шезлонги, към които има масички и в луксозни шатри с поръчка на храна и напитки от ресторанта.   

2 в 1: Неповторимо вкусна храна и забавление

Неповторимо удоволствие и приятни, забавни преживявания предлага ресторант Fondue. Той е един от ресторантите на "Лъки Банско" и е единственият в района на курорта, специализиран в алпийската кухня. В менюто са селектирани ястия, характерни за планинските части на Швейцария и Франция.

Акцентът е поставен върху видовете фондю - от класическото със сирена, което е емблема за националната кухня на Швейцария, през фондю с различни видове меса, морски дарове и риба, до шоколадовите. Консумацията на неповторимо вкусната храна в ресторант Fondue е съпроводена със забавни изживявания за гостите. Интересното е, че те участват в направата на ястията на самата маса, на която се хранят.

Така например могат да си запекат различни филета телешко, свинско, пилешко, еленско, на нагрята каменна плоча. Абсорбаторите над всяка маса са модерни - те са телескопи, които по време на приготвянето се спускат надолу, за да обират миризмите, след което се прибират обратно нагоре. Уникалният вкус на класическото фондю се получава от съчетанието на различни вкусове и аромати при разтопяването на сирената в нагорещено бяло вино. Слагат се и подправки, включително чесън, с който съдът се намазва предварително.

Ястието е като крем, поддържа се топло със специална горелка, която е в комплект със съда. От него присъстващите чрез специални дълги вилици топят залъци, около които разтопените сирена правят "риза". Тук по традиция се включва игрови момент: ако някой изпусне залъка си във фондюто, изпълнява закачливи желания на другите.

При месните фондюта гостите си запържват за кратко в олио различни видове меса, или ги варят в зеленчуков бульон. Шоколадовите се топят с плодове, а топлината се поддържа на свещи. Обстановката във "Фондю" е в типичния стил на алпийските ресторанти. Местата са 44, разпределени на 6 централни маси и четири сепарета. Ресторантът работи от средата на месец ноември до 31 март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK