Виолета Кунева от София е победител в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил

Снимка: НЧ "Братство 1869"

Организационният комитет на Национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил, 2018 обяви резултатите от неговото дванадесето издание.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 312 поети с 936 стихотворения.

Жури в състав –  Председател Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели, и членове - литературният критик Константин Еленков, Пламен Анакиев - поет и издател и кюстендилските поети Благой Ранов и Методи Джонев определи следните награди с  първа награда Виолета Кунева от София - за стихотворението „Цяло лято”, втора награда бе присъдена на Нели Коларова от София - за стихотворението „Не е стих“, а третата награда отиде при Наталия Делева от Сливен - за стихотворението „Детството ми се изсипа като в бездна”.

 Специални награди бяха присъдени на Кръстьо Раленков от Пловдив за стихотворението „Одисея и Пенелоп”, Владислав Кацарски от София за стихотворението „Монолог на публиката“, Мая Нарлиева от Харманли за стихотворението „Платен гратис” /награда на Община Кюстендил/,  Маргарит Жеков от София за стихотворението „Парий сред топящия се сняг по тротоара” /награда на НЧ 'Братство 1869"/,  Георги Василски от София за стихотворението „Тротоарно отопление” / награда на НЧ "Пробуда 1961"/,  Теа Монева от Варна за стихотворението „Дамата с луната”, Людмила Калоянова от София за стихотворението „Емигрантски стих”, Наталия Цветанова от Монтана за стихотворението „Плашило” и Василка Якимова от кюстендилското село Николичевци за стихотворението „Сърце” / награда за най-възрастен участник/.

Литературният конкурс е ежегоден. Организира се от читалище „Братство 1869” и Община Кюстендил и се провежда под патронажа на кмета на Общината Петър Паунов. 

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

Официалното награждаване ще бъде на 30 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил, зала „Велики учители”.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK