Награждават победителите в конкурса “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola!”

639 деца от 43 населени места в България са заявили желанието си за участие в 18-тото издание на конкурса за рисунки и пластики “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola!”. Нaграждаването на националния конкурс ще се проведе на 6 юни /четвъртък/, от 17.00 часа в Младежки дом-Благоевград.

От самото си създаване конкурсът се радва на изключително голям интерес, като през последните 10 години в него участват над 10 000 деца. Участниците от Благоевград са общо 216 деца, като те ще се представят с 233 творби. Те са предимно от школите на Обединен детски комплекс, Младежки дом, основните училища, Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” и целодневните детски заведения.

Националният конкурс-изложба, който се организира от Обединен детски комплекс-Благоевград и Coca-Cola, се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Неговата цел е да насърчава подрастващите да развиват таланта и уменията си в областта на изобразителното изкуство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK