Багери, камиони и самосвали стовариха протеста на пътищарите на жълтите павета

Снимка: news.bg

Пътните строители настояват за среща с министър-председателя, за да уредят финансовите отношения с държавата

Четвърти национален протест се провежда в София днес. Той е организиран от Българска браншова камара "Пътища" с искането за оставката на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова. Пътните строители настояват за среща с министър-председателя, за да уредят финансовите отношения с държавата. 

Тежка техника - камиони, багери, самосвали и други пътно-строителни превозни средства - се настаниха в центъра на София, паркирани по бул. "Цар Освободител" в ранните часове на деня. Протестът се провежда под прозорците на Министерски съвет, а строителите блокираха и бул. "Дондуков". Около 300-400 работници и няколко десетки единици строителна техника  предизвикаха сериозни задръствания в централната част на града в час пик. "Не сме взимали заплати от месеци", оплакваха се протестиращите.

"Повече няма какво да се срещаме с Комитова. Искаме единствено оставката й", категоричен бе председателят на браншовата камара "Пътища" Стефан Чайков. Те внесоха в администрацията на премиера открито писмо със своите искания и чакат разрешаването на казуса.

В петък пътищарите протестираха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а в края се преместиха и пред Министерски съвет. Така и среща не се състоя нито в МРРБ, нито в МС.

Протестиращите се заканиха такъв протест да се провежда всеки ден, включително и с тежка техника в центъра на София.

Министър Виолета Комитова настоява да се срещне със собствениците на фирми, тъй като казусът за неизплатените средства е юридически. На срещите и на протестите се появявали само управители и представители на фирмите, с което споровете не се разрешават. 

"Това искане на Комитова показва, че не знае как работи икономиката на България. Защото в повечето случаи собствениците нямат общо с дейността на фирмите. При пътностроителните фирми има дружества с по над 300 акционера. Има фирми, листвани на борсата, където собствеността реално се променя всеки ден. Собствениците упълномощават лица, които се вписват в търговския регистър и те са тези, които могат да водят разговори от името на фирмите", контрира исканията на министъра Чайков. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK