Награждават отличените творби в конкурса "Пролет върху листа"

830 творби на участници от цялата страна бяха подадени за тазгодишното единадесето издание на Националния конкурс "Пролет върху листа", който се организира от Община Кюстендил, съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”.

На 20. март от 17, 30 часа в залата на Възрожденското училище в Кюстендил ще бъдат обявени резултатите и официално ще бъде отркита изложба с най-добрите произведения.

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство.

Темата „Пролет върху листа“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат  пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK