Наградите на БГ радио, театрален фест и фестивал на фойерверките за празника на Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Пъстра, музикална и културна програма очаква община Благоевград за празника на града. Първият по рода си Театрален фестивал ТАРА-РА-БУМБИЯ и Фестивал на фойерверките, ще поставят началото на събитията от културния календар през следващите седмици.

От днес до 20 май в Театралния фестивал за млад и утвърден театър - ТАРА-РА-БУМБИЯ, благоевградчани ще могат да се срещнат с едни от най- известните имена в българския театър като Камен Донев, Ицко Финци и Николай Урумов.

Майските празници продължават пъстро, с първия Фестивал на фойерверките. Той ще започне с обучение по безопасност, след което небето над Благоевград ще бъде озарено от цветове. От 20 до 23 май, музика и заря ще пробудят и украсят лятното настроение на жителите и гостите на областния център на Пиринско.

Благоевград ще се превърне в столица на българската музика на 24 май- Ден на славянската писменост и култура и празник на града. Това е денят, в който БГ радио раздава традиционните музикални награди на най-успешните родни звезди. За първи път, в историята на музикалната медия, наградите излизат от столицата, за да бъдат част от празничните мероприятия в Благоевград. Организаторите на Майските празници уточниха, че събитието е подарък към общината и тя няма да отдели от бюджета си, за да заплаща хонорари на изпълнители, както бе оповестено в някои медии.

Примата на българската музика Лили Иванова, Васил Найденов, Васко Василев са само част от имената на звездите, които ще блестят в Благоевград.

На 25 май на hоляма сцена с тържествен концерт-спектакъл на Ансамбъл "Пирин" - „Аз съм Пирин, мила ми Земьо”, ще бъдат отбелязани 80 години от рождението на проф. Кирил  Стефанов, главен художествен ръководител и диригент на ансамбъла.

Музикалната майска вълна ще продължи на 26 май с Вики Терзийска, Мастило и финалистите от конкурса „Гласът на България”.

Цветове, стил и различни гледни точки на изкуството ще бъдат представени в Обща художествена изложба.

От 28 до 30 май малките таланти от общината ще покажат защо имат право да бъдат наречени „бъдещето на Благоевград” в Дните на детско творчество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK