Постоянен арест за 62-годишния Сашо, убил съпругата си и опитал да прикрие следите

Снимки: Infomreja.bg

Почистил кръвта и викнал траурна агенция, за да подготви погребението на Райка

Кюстендилски окръжен съд, председателстван от съдия Пенка Братанова, остави за постоянно в ареста 62-годишния Сашо Илиев Димитров. Срещу него беше повдигнато обвинение за убийството на съпругата му Райка Димитрова /63 г./. По време на днешното съдебно заседание прокурорът по случая Валери Пенков обяви, че са налице достатъчно факти и обстоятелства, че именно Сашо е извършител на тежкото убийство.

Освен че жертвата е била бита, по тялото й са установени и нанесени прободни рани с нож. Не стигнало това, но Сашо се опитал да прикрие следите си. Изчистил кръвта по стените, преоблякъл жена си и викнал траурна агенция, за да подготви погребението й. Именно тогава една от служителките открива по тялото на Райка прободни рани и подава сигнал в полицията. Невиждана жестокост и наглост, това бяха част от коментарите днес в кулоарите на съда.  

Срещу 64-годишния мъж е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6а, във връзка с член 115 от НК, или за убийство, извършено в условията на домашно насилие. Така насилникът го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

От страна на защитата на Сашо беше посочено, че той има чисто съдебно минало и постоянен адрес, поради което може да му бъде наложена мярка различна от постоянно задържане, а именно домашен арест.

На влизане в съдебна зала, 64-годишният Сашо Димитров каза, че не е убиец. Дори трудно се държеше на краката си, а говорът му беше забавен и неразбираем. Пред съдия Пенка Братаново обяви, че иска да бъде освободен от ареста и да се прибере в дома си. „Не съм добре, целия треперя. Моля да ме пуснете под домашен арест, искам да се прибера дома. Аз не съм я убил“, заяви Сашо, пред съдия Братанова.

Жестокото убийство, което е четвърто в кюстендилския квартал „Герена“, в рамките половин година, стана на 18-и януари. Именно тогава след пореден пиянски запой Сашо удря няколко пъти съпругата си, а след което я намушква с кухненския нож. Мъжът е арестуван няколко часа след убийството в неадекватно състояние и мъртво пиян.

Определението на Кюстендилски окръжен съд подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред САС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK