Наградиха Стефан Радов от Дупница за пълно отличие

снимки: Община Дупница

С една от 24-те национални дипломи в България бе награден ученикът на СОУ “Св.Паисий Хилендарски” в Дупница Стефан Радов днес на официална церемония. Той получи документа си от началника на Регионалния инспекторат - Кюстендил Радостина Новакова под бурните аплодисменти на всички учители от учебното заведение и негови съученици.

Директорът на СОУИЧЕ “Св.Паийсий Хилендарски” Виолета Инкьова връчи на призьора таблет за успехите. Заместник-кметът на Дупница Олга Китанова пък подари на Стефан плакет със знака на Община Дупница и го покани след церемонията в кметството да си получи паричната награда, отпусната с решение на кмета инж. Методи Чимев.

От ръководството на училището и Община Дупница бяха осигурили награди и за втория ученик на школото Георги Русев, който бе предложен за национална диплома. “Националната комисия очевидно има своите мотиви за това да не включи Георги сред 24-те българчета отличени с тази диплома. Но ние се гордеем с него и с неговите успехи и затова сме длъжни да отдадем заслуженото и на него”, заяви Инкьова, след което подари на другия абсолютен отличник фотоапарат, с който да заснема моментите от следването си в Германия, където ще продължи обучението си Русев.

Китанова връчи и на него плакет на Общината. “С г-н Чимев сме разговаряли и имаме идеята и желанието да подпомагаме такива талантливи деца от общината като Стефан и Георги. Затова ще предложим на Общинския съвет за обсъждане отпускане на стипендии целогодишно на дупнишки деца постигнали отличен успех”, допълни заместник кмета на града.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

дано16:02 - 26.08.2013
Дано детето остане и да развие таланта си в Дупница
Вероника14:12 - 26.08.2013
Браво!!!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK