Ромски общественик с апел: Бъдете спокойни, никой няма да отнеме децата ви!

Снимка: Infomreja.bg

Стефан Лазаров е категоричен, че всички ученици от квартал „Изток“ са в клас

Ромският общественик Стефан Лазаров излезе с апел към жителите на квартал „Изток“ в Кюстендил. По негови думи от няколко при него идвали родители, които се притеснявали, че може децата им да бъдат отнети.

Причина за това стана напрежението, което възникна в Сливен, Ямбол и Карнобат.

Само преди ден в трите града ромите спряха децата си от училище, след слух, че представители на Агенцията за закрила на детeто и служители на социалното министерство отвеждат децата в интернат.

„От няколко дни при мен идват много хора от квартала, които са притеснени за децата си. Смятате ли, че ако е така аз ще стоя със скръстени ръце.

Някои хора в България си позволяват да вкарват отново ромското население в различни игри. Затова се обръщам към всички жители на квартал „Изток“ да не вярват на слухове.

Хората в Ямбол, Сливен и други градове се подведоха. Ние не трябва да допускаме нещо подобно да се случи и тук“, обяви Стефан Лазаров.

По негови думи децата трябва да продължат да посещават училище, а родителите да не се подвеждат по фалшиви новини.

Още днес рано сутринта Лазаров е проверил дали всички ученици са в клас, тъй като през вчерашния ден е имало единични случаи на уплашени родители.

„Не бива да се създава психоза, още повече, че подобни явления или по-точно твърдения се появяват винаги по време на избори“, категоричен бе пред ИНФОМРЕЖА, Лазаров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK