Ученици от Банско, Добринище и Места казаха „Животът е безценен! Не го заменяй с дрога!“

Снимка: ОДМВР-Благоевград

На 18 и 19 февруари от Петьо Петков-инспектор в сектор „Наркотици“ в отдел ПКП  към СДВР, и в присъствието на Катя Чакърова - инспектор в РУ-Банско, пред ученици от училища в Банско, Добринище и с. Места бяха изнесени лекции и презентации на теми: „Опасностите от употребата на наркотични вещества и уличните наркотици“ и „Тенденции и иновации при разпространението на психоактивни вещества“.

На учениците, които са от 4-и до 7-и клас и от 9-и, 10-и, 11-и и 12-и клас от различни училища бе предоставена подлробна информация за най-новите наркотични вещества, като амфетамини, метаамфетамини, различни видове екстази и други.

Демонстрирано бе установяване на наркотични вещества с полеви наркотест.

Децата бяха запознати с огромната вреда, която наркотичните вещества нанасят на организма и пагубните последици от тях, а на по-големите бе показан и снимков материал на хора след употреба на наркотични вещества.

В средно общообразователно училище в Банско бе проведена беседа с родители и преподаватели на ученици от 4-и до 7-и клас от училището за това, какви са симптомите при употреба на наркотични вещества и как да бъдат разпознати, а също така и при нужда къде да се потърси адекватна помощ.

По време на лекциите бе отчетено, че само през изминалата година са регистрирани около 300 вида нови наркотични вещества от всички групи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK