Наградиха с грамоти природолюбители от Езиковата гимназия в Благоевград за активно участие в екопрограми

Снимки: ДНП "Рила"

Дирекция „Национален парк Рила“ връчи грамоти на ученици от 11 и 12 клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград за активно участие в образователни екологични програми, свързани с популяризиране и опазване на Национален парк „Рила“.

Отличията бяха връчени по време на открит урок по родолюбие на тема: „Какво знаем за моето родно селище“ в Регионален исторически музей – Благоевград.

Грамоти получиха ученици, активно участвали в отбелязването на една от най-значимите дати от природозащитния календар - Международния ден на Земята - 22 април.

През изминалата учебна година последователно бяха организирани две образователни екологични програми на територията на НП „Рила“ с ученици от 10 и 11 клас. С цел популяризиране на съвместните програми, част от гимназистите участваха в 30-минутно радиопредаване на 27 февруари т.г., където споделиха впечатления от проведените екологични занимания в защитената територия.

Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“–Благоевград е успешен партньор на Дирекция „Национален парк Рила”. Двете институции си сътрудничат с цел формиране на природозащитно отношение, култура и възпитание в подрастващото поколение, и популяризиране на съвременните образователни тенденции, свързани с опазването на околната среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK