Наградиха победителите в X издание на „Планинско рали-Благоевград 2015”

снимки: Община Благоевград

Пламен Стайков от АСК „Евроком Рали” с „Мицубиши Лансър” грабна първото място в десетото юбилейно издание на втория кръг от националния автомобилен шампионат на България "Планинско Благоевград 2015".

Втори финишира Любомир Мечков от АСК „Джордан Рейс”, а трети Ивелин Чапанов от АСК „Плевен Рейси”.

Награди получиха и състезателите, показали най- добро време в своите класове.

Купата в своя клас грабна единствената жена, представител за Благоевград от АСК „Диамо”, Диана Стоянова.

Зам.-кметът по строителството и сигурността на община Благоевград Антоанета Робева награди победителите, като им пожела още много титли и бъдещи успехи.

Тя поздрави всички участници и изрази надежда следващата година те отново да се включат в „Планинско рали- Благоевград”, като кръгът да стане част от Балканския автомобилен шампионат по планинско изкачване.

Хиляди жители и гости на Благоевград наблюдаваха атрактивното автомобилно състезание, което за поредна година се проведе на пътя за село Делвино.

Началото на състезателната част бе дадено в 10.00 часа. Стартираха 41 автомобила с екипажи от България, Гърция и Македония, но финишираха 34 от тях.

В първия манш един от състезателите - Христо Анев от Кюстендил, се преобърна с автомобила си, но за щастие не пострада. Състезанието бе преустановено за около половин час, докато катастрофиралата кола бъде изтеглена от шосето.

Малко след това се наложи линейка от Спешния център да транспортира до болницата жена, която си счупила крака, изкачвайки се по крайпътна могила, за да си осигури по-добра видимост за състезанието.

Надпреварата бе изключително оспорвана по време на трите манша, но най-добър резултат показа Пламен Стайков.

Преди началото на "Планинско рали- Благоевград 2015", организирано от АСК "Диамо", Община Благоевград и БФАС, участниците засадиха 10 дървета, колкото са и юбилейните години на ралито в Благоевград.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: Община Благоевград
Диана Стоянова
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK