Наградиха отличените в конкурса "Кюстендил - това е моят град"

Снимки: Infomreja.bg

Наградиха отличените в общинския конкурс за детско творчество "Кюстендил - това е моят град", който се провежда под патронажа на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

151 творби бяха получени тази години в четири направления - изобразително и приложно изкуство, литературно творчество и фотография от които наградените са 54.

"Наградените с 1-во, 2-ро и 3-то място в конкурса имат право да участват за финансово стимулиране по програмата за закрила на даровити деца на Община Кюстендил. Тозси стимул е един израз и грижа от страна на общината към децата. Важно в днешно време децата да получават материални стимули, за да могат да се развиват и да се занимават с изкуство и за в бъдеще, защото не само математика е важно", каза Бойко Малинов - директор на Обединен детски компелекс - Кюстендил.

Целта на конкура е да стимулира развитието на детското въображение, фантазия и творчество, да даде възможност за изява на творческата енергия на учениците в избрана от тях област, чрез която да изразят своите желания, надежди и мечти, свързани с детството и техния град – мястото, където живеят, играят, спортуват, творят и учат, с красива природа на Кюстендил.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK