Втори лекоатлетически маратон „Благоевград“ ще се проведе в областния център

Снимка: Община Благоевград

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на лекоатлетически маратон. 

Състезанието ще се проведе на 5 май /събота/. Стартът ще бъде даден в 10,00 часа пред зала „22 септември“.  

Маршрутът продължава през площад „Македония“ /банка "Хеброс"/, вело алея „Бачиново“ и парк „Бачиново“, като ще се направи обиколка на езерото. Състезателите трябва да се върнат по същия маршрут до зала „22 септември“.

В надпреварата ще се включат атлети от цялата страна, като състезателите ще бъдат разделени в две групи. Първата група е „Юноши и девойки до 16 години“, а втората – „Мъже и жени“.

Дължината на трасето в категория „Мъже и жени“ е 7,3 километра, а за „Юноши и девойки до 16 години“ е с дължина 3 километра.

Лекоатлетически маратон се организира от Община Благоевград и е единствено по рода си в Югозападна България с подобна дължина на трасето. 

Община Благоевград е подготвила много награди и изненади за всички участници.  Състезателите от категория „Юноши и девойки до 16 години“ ще се надпреварват за предметни награди. 

Лекоатлетите от категория „Мъже и жени“ ще се борят за наградата от 200 лева за първо място, 150 лева за второ място, 100 лева за трето място, четвърто място - 50 лева и пето място - 30 лева.

Регистрацията за участие в маратона ще започне от 8,45 часа пред зала „22 септември“ на 5 май (събота) и ще продължи до 9,45 часа.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK