Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“

Снимки: Пресцентър - МВР

Днес  участниците в конкурса „С очите си видях бедата“ получиха наградите си. Те им бяха връчени от началника на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН – Кюстендил, Пламен Янев.

Учениците се състезаваха в 3 категории - Деца и ученици от всички общообразователни училища и центрове за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование;  Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство; Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение.

В първата категория – във възрастовата група 7- 10 години, първото място  спечели  Ивона Гюрина – III клас, на второ място се класира  Никол Дишова – IV клас , на трето място е  Симона Гюрина – III клас. И трите момичета са възпитанички на ОУ „Христо Ботев“ село Крайници.

Във възрастовата група 11 -13 години на първо място е  Васил Атанасов Хандъров – V клас; на второ място е  Яна Росенова Йорданова – V клас, на трето място е  Димитър Ивов Спасов  – V клас. И тримата наградени са от  СУ „Паисий Хилендарски“ - Дупница.

Наградените от втората категория ученици – в първа възрастова група, са:  първо място за  Меган Методиева Методиева – II клас, на второ място е  Михаил Даниелов Георгиев – IV клас , на трето място е  Изабела Руменова Георгиева – IV клас, всичките са възпитаници на Обединен детски комплекс – Кюстендил; 

Наградените в третата възрастова група са: на първо място Анастасия Василева Димитрова – IX клас, на второ място -  Ани Даниелова Георгиева – IX клас, на трето място Любов-Мария Любомирова Бекова – VIII клас, отново от Обединен детски комплекс – Кюстендил.

В третата категория голямата награда получи 11-годишният Георги Десиславов Иванов от  ЦНСТ „Сияние“ – Кюстендил.

Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система.  Провежда се от 2002 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK