Ученици от СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово отново с призови места

Снимки: СУ-Хаджидимово

Поредните награди са от X Национален проект "Народните будители и аз"

В късния следобед вчера на "Римски стадион" в Пловдив бяха наградени победителите в Националния проект на Ротари и Зонта клуб - "Народните будители и аз".

В десетото издание на националната инициатива се включиха общо 159 участници от 29 училища на 10 области с рисунка, мултимедия, стихотворение, есе или разказ на тема „По пътя на българската свобода“. За първи път тази година конкурсът има и автори от Молдова и Северна Македония.

Проектът „Народните будители и аз” се осъществява от Ротари Пловдив Пълдин, другите три ротариански клуба под тепетата и „Зонта клуб”. От старта през 2010 г. в инициативата до момента са взели участие над 76 000 ученици.

Кметът на град Пловдив, Здравко Димитров, награди най-добрите участници в церемонията на националния проект.

Сред наградените са отново единадесетокласниците Милка Воденичарова и Георги Спахиев от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, които работиха под ръководството на старши учителя Заприна Глушкова.

Милка спечели първо място за проект на тема: „180 години от рождението на Екзарх Йосиф І“, а Георги спечели първо място за проект на тема: „170 години от рождението на Иван Вазов-Патриарх на българската литература“.

Тази учебна година донесе поредица от първи награди в различни национални и международни конкурси и на двамата. Само преди няколко седмици те получиха от МОН едногодишна стипендия по Програмата за подкрепа на талантливи деца в рамките на 1620 лв.

В понеделник бяха публикувани резултатите от друг национален конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, от чийто протокол се вижда, че Георги Спахиев и Наталия Таранинова имат отново първи места, а Анелия Спахиева, която също е от СУ-Хаджидимово - трето място.

За усърдния си труд и завоюваните първи места отличените ученици заедно с ръководителя си Заприна Глушкова получиха покана за десетдневен творчески лагер в Курортен комплекс "Кранево".

"За пореден път смея да твърдя, че учителите и учениците са лицето и душата на училището. Два свята, които всеки ден взаимно се откриват и обогатяват, докосват се, а след всеки допир вече нищо не е същото. Успехите на ученика са и успехи на учителя, постиженията им – единствената награда. Отвъд това нищо друго няма значение.

Щастлива съм, че в положение на пандемия моите ученици не паднаха духом, напротив – отдадоха се на творчество – труд, който бе награден с такива високи резултати и награди. Изключително много им благодаря! Те са моето огледало. Най-искрено им желая да продължават да развиват творческия си потенциал, да бъдат упорити и смело да преследват мечтите си! Светът прави път само на смелите!", коментира Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK