Наградиха магистрати и полицаи в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“ (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Кметът д-р Атанас Камбитов и посланикът на Италия Н.ПР. Стефано Балди наградиха магистрати и полицаи в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“. Той се организира в Благоевград за поредна година в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе от Общинският съвет по наркотични вещества с подкрепата на Община Благоевград, както и посолството на Италия.

Форумът се състоя днес в зала „22 септември”. Сред гостите бяха и посланикът на Румъния – Н.Пр. Йон Гълеа, Митко Солаков - почетен консул на Казахстан, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, гнералният секретар на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ Леонардо Гуарнота, Ерик Лейомарк, генерален секретар на неправителствената организация „Европейските градове срещу наркотиците“, Стокхолм, Швеция, посланикът на Румъния – Н. ПР. Йон Гълеа, комисар Флориан-Даниел Мазилу, аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния и други.

Поздрав към гостите в залата отправиха творците от Ансамбъл „Пирин“, които представиха невероятен танцов спектакъл. Присъстващите бяха приветствани от кмета д-р Атанас Камбитов, който припомни и част от достойните дела на Джовани Фалконе.

„Джовани Фалконе – магистратът, който не спря да се бори за истина, за справедливост. Той жертва живота си, а след смъртта си стана символ на борбата срещу мафията. Този конкурс е доказателство, че тази борба продължава. Всички вие, които сте тук днес, сте новия пример за нас, за гражданите. Вие ни давате увереност и надежда, че доброто, че законността, че справедливостта ще надделее. Разбира се, това не е само ваша отговорност. Това е отговорност на всички нас, на цялото общество“, каза в част от приветственото си слово кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Той благодари на присъстващите магистрати и полицаи за смелостта да се изправят срещу престъпността. „Вашите успехи са важни, вашите успехи нерядко означават спасени човешки животи“, категоричен бе кметът Камбитов.  

По време на награждаването бяха отличени четирима магистрати. Това са Гергана Кюрчийска, Нина Каменова, Детелина Маркова и Ивайло Василев. Сред наградените полицаи бяха Стефан Бакалов – началник на отдел „Митническо разузнаване и разследване“, при митница Аерогара София и Серджю-Йоан Попеску ДБОП към МВР – Румъния.

Наградените полицаи от Благоевградска област са Евгени Куртишев, Иван Гераков и Светослав Митев. Наградени полицаи имаше още от Смолян, Сливен и Нова Загора. Тази година беше връчена и извънредна награда за принос в борбата срещу разпространението на наркотици и за изработване на адекватна политика срещу наркотиците. Тя отиде при организацията „Европейски градове срещу наркотиците“.

Преди церемонията бяха положени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд - Благоевград. Посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Балди пък бе посрещнат в кабинета на кмета д-р Камбитов, където проведоха среща, на която бяха обсъдени идеи за бъдещо сътрудничество между двете страни.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK