Наградиха дупничанин с национална диплома

снимки: Община Дупница

Дупнишкият ученик от СОУ "Св.Паисий Хилендарски" Георги Русев бе награден с национална диплома днес. Така той стана един от 25-те зрелостници в България, който става притежател на удостоверението, давано за изключителни успехи.

Директорката на училището Виолета Инкьова запозна присъстващите с успехите на Русев и не скри задоволството си че от Министерство на образованието все пак поправиха грешката си. Началникът на РИО-Кюстендил Радостина Новакова връчи дипломата на Русев пред погледите и бурните аплодисменти на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, директора на дирекция "Социални дейности" Таня Петрова и всички учители.

"Искам да благодаря на всички учители за тези 5 прекрасни години от моя живот, които прекарах тук. Наградата е плод на всеобщия ни труд", развълнуван се обърна към присъстващите абсолютния отличник.

"Поздравявам Георги за успехите и му пожелавам да продължава в този дух. Благодаря на г-жа Инкьова и на целия колектив на училището за отличната си работа и плодовете, които берем чрез нашите деца, на които предавате знанията си", заяви инж. Чимев.

След това се обърна към Русев с думите: "Като завършиш образованието си в Германия се надявам да се завърнеш в България. Нашия град и страната имаме нужда от такива младежи като теб". Той връчи парична награда на Русев в същия размер, който получи съученикът му Стефан Радов на предишната церемония преди месец по същия повод.

Тогава така и не станаха ясни мотивите на Националната комисия защо бе "отрязан" Русев, макар да бе подаден от началника на РИО-Кюстендил Радостина Новакова.

След нейната намеса се стигна до положителен и успешен край.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK