Министър Радев пристига в Благоевград. Какво ще каже за пешеходните пътеки?

Снимка: Infomreja.bg, архив

Данните от проверката на пешеходните пътеки показват фрапиращи пропуски, заяви главният прокурор Сотир Цацаров вчера.

Той припомни, че проверката беше възложена на 27. декември 2017 г. на министерствата на  вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството.

Целта бе да се установят несъответствия с нормативните изисквания, особено внимание бе обърнато на маркираните пешеходни пътеки в районите на училищата и детските градини.

За периода са проверени близо 14 000 пътеки, поясни главния прокурор. Сред откритите нарушения са два пъти повече липсващи знаци от наличните в много области, неправилно разположение на пешеходните пътеки, неправилно маркиране и неправилна сигнализация. 

13981 са проверените пешеходни пътеки, средно 499 на територията на всяка областна дирекция на вътрешните работи, заяви министър Радев.

Ние, институциите, направихме необходимото, застанахме заедно, за да изпълним възложената от главния прокурор задача. Днес отчитаме резултатите от извършената проверка и представяме анализ по области с констатирани нарушения - неправилно разположени, неправилно маркирани, износени, без сигнализация пешеходни пътеки.

Най-системни са нарушенията в областите - Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Варна, за всички тези констатации те ще получат конкретни предписания.

Вътрешният министър подчерта, че за първи път имаме такава пълна картина за състоянието по тази линия в цялата страна.

Днес Радев пристига в Благоевград на среща със служителите на МВР и кметовете от всички общини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK