Награди, подаръци и много усмивки за Деня на общината в Казанлък

Снимки: Община Казанлък

Със свежи сили започна работа администрацията на Община Казанлък тази сутрин. 30 деца от средните училища за втора поредна година отмениха общински служители в инициативата „Млад управленец за един ден в Община Казанлък“.

„Не съжалявайте, че няма да бъдете кмет, защото за нас всяка длъжност е ценна.“, предупреди секретарят на Общината Ваня Иванова 29 от учениците и лотарията посочи за Кмет на Казанлък 12-токласничката Айджан Онбаши от НУПИД“Акад. Дечко Узунов“.

 Галина Стоянова посрещна в кабинета си своя млад заместник за среща с предишни кметове на Казанлък - Бончо Сарафов и Стефан Дамянов. По стар обичай те заедно пиха „кметско кафе, което разчупва ледовете“.

В дух на много добра приемственост градоначалниците от различни мандати след 90-те години обмениха опит и идеи за по-доброто бъдеще на Казанлък. За спомен Кметът Галина Стоянова подари на своите колеги книгата „Историята на 23 пехотен Шипченски полк“ и отправи покана да споделят сбъдването на голямата мечта с откриването на Технически колеж в Казанлък на 23 октомври, т.г. 

Тържественото отбелязване на Деня на българската община събра във Военния клуб Областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейните заместници, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, представители на общинското ръководство и администрация, общински съветници, кметове на населени места, журналисти и приятели.

Младият градоначалник Айджан пожела на всички „Да се справят по-добре!“, а за приноса в общинската служба Кметът Галина Стоянова връчи на всяко момиче и момче грамота, книга от казанлъшки автор и валидирана марка „Велик е нашият войник“. 

Със сертификат и книга тя отличи 11 служители за всеотдайната им работа в Общината и пожела в годината на европредседателството на България „всички да можем да се наречем равноправно европейци“. Кметът на Казанлък благодари на общинските служители, че устояват на трудностите и предизвикателствата и вършат работата си с радост: “Вие правите добро и имате мисия – да правим Казанлък Добрия град, хората в него да се обичат и той да се въздига!“, каза тя. 

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов връчи на 7 даровити деца в сферата на изкуството, културата и спорта годишни стипендии в размер на 1 560лв. От благодарните родители Галина Стоянова бе наградена с приза „Първа награда в националния шампионат за кмет, инвестиращ в бъдещето“.

След общинско допитване наградата за „Обективно отразяване на Общината“ за медия отиде при информационния сайт „kazanlak.com“, а за журналист – при репортера на агенция и радио „Фокус“ Славяна Гайдарова. 

Публиката във Военния клуб поздрави Вокална група „Искрица“ с музикален ръководител Стефка Денева. 

Кмет на месец септември стана кметът на село Копринка Стойчо Василев. За големите постижения на читалището и издръжливостта на училището той получи най-много гласове в електронния вот през септември е в категорията „Образование и култура - съвместна работа с училище, детска градина, читалище“ и благодари на своя екип.

Гостите на общинския празник станаха и първите зрители за премиерата на филма на легендарния вокалист на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън за Долината на розите и на тракийските царе. Емоциите на празниците в Казанлък са заразили и екипа, работил по филма: Мартина Чачевска – режисьор и монтажист и операторите Атанас Атанасов и Иван Банчев.

Празникът на една от най-старите местни власти в България продължава в следобедните часове с приятелска среща с най-младите майки на общинска администрация, за да добавим и усмивките на най-малките бъдещи управленци на Казанлък.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK