Изграждат логистичен терминал в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Организират среща с общинските съветници

Инвестиционно намерение за изграждане на логистичен терминал на територията на бившия "Дупница Табак" е входирано в Община Дупница. Компанията е със заявен сериозен интерес за реализацията, като вече са проведени и срещи с кмета на Общината инж. Методи Чимев.

"Проведохме разговори с представителите на компанията. Както знаете, част от сградите са собственост на Община Дупница, като има и друг собственик в имота, като разговорите с тях са между инвеститора и собствениците. Желанието е за реализация върху целият имот и сградите с изграждането на модерен логистичен център. Не случайно са се насочили към нас, защото сме на кръстопът и сме идеално разположение за логистика.

Освен сериозен стокообмен, ще бъдат разкрити и работни места по европейски модел, а центърът трябва да се превърне от национално и европейско значение. Коментирахме комуникационните и инфраструктурни връзки за реализацията... Рано е да се говори за подробности.

Разбира се, в лицето на Община Дупница и цялата администрация, ще получат пълно съдействие по всички видове документи, разрешително, които да се обработват с приоритет, тъй като това е от голямо значение за региона. Първата стъпка в тази посока е да входирам на сесия на Общински съвет-Дупница меморандум за сътрудничество с инвеститора. Ще организирам и среща с общинските съветници, за да могат подробно да запознаят всички за начинанието от първо лице", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK