Награденият преди дни Николай Петев представи професията пожарникар пред ученици от Сатовча

снимки: СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Сатовча

Учениците от 11 клас в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Сатовча проведоха любопитна среща с един от успелите хора в общината, който е и бивш възпитаник на училището. 

Часът на класа се оказа недостатъчен за единадесетокласниците, които с нескрит интерес разговаряха със старши инспектор Николай Петев, който е служител в РС "Пожарна безопасност и защита на населние" - Гоце Делчев.

В увлекателната дискусия елитният огнеборец разказа на младежите за своята професия, за трудните моменти и решителните избори в ежедневната си работа.

С цялата си сериозност, съвсем приятелски ст. инспектор Петев напомни на средношколците за предизвикателствата и отговорностите, които неизменно стоят пред днешните млади хора, като бащински ги насърчи да учат предимно за знания, а не за оценки.

Гимназистите, на които след година предстои да направят своя избор на професия и да тръгнат по своя път на реализация, поздравиха бившия възпитаник на училището за получената награда преди дни от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

На 20-та юбилейна церемония "Пожарникар на годината" Николай Петев бе сред отличените с грамота и статуетка за проявен професионализъм и храброст по време на битови и горски пожари в Сатовчанско, както и за подпомагане обучението на сформираното и отлично работещо доброволно формирование от огнеборци в родопската община, за което ИНФОМРЕЖА писа.

 

снимки: СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Сатовча

КОМЕНТАРИ

toi15:01 - 10.02.2015
Bravo Kole
toi15:00 - 10.02.2015
Toie geroi
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK