Жоро Шопа е задържан в Испания

Снимка: Breaking.bg

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Георги Семерджиев, за т.нар. лично укривателство.

Семерджиев е привлечен към наказателна отговорност за това, че през периода от неустановена точна дата до 07.03.2019 г., в Испания, гр. Барселона, Кабрера Де Мар (Cabrera De Mar), е спомогнал лица, извършили престъпление - Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева, да бъде осуетено наказателно преследване срещу тях.

Преди извършване на самото престъпление Семерджиев не се е бил споразумял с тях. След като Софийска районна прокуратура е уведомена от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР за това, че швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му, на 11.03.2019 г. наблюдаващият прокурор при СРП издаде европейска заповед за арест спрямо Семерджиев.

В тази връзка е проведено издирване, в резултат на което днес – на 12.03.2019 г.,  обв. Семерджиев е установен и задържан от властите в Испания. Предстои процедура по неговата екстрадиция, като същевременно действията по разследване по досъдебното производство продължават.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK