Наемат 123 безработни за поддръжка на пътищата в Гоце Делчев

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

След приключилото успешно обучение по проект "Човешки ресурси" 126 трайно безработни лица от община Гоце Делчев предстои в близките дни да бъдат наети на работа по цялостна поддръжка на общинската инфраструктура, съобщиха на пресконференция кметът Владимир Москов и заместниците му Саид Иброш и Богдан Боцев. 

Саид Иброш, който отговаря за ресора в общинската администрация, коментира, че е голяма вероятността към 126-те назначения да бъдат добавени и 25-те лица резерви и така общият брой на заетите по поддръжка на пътищата да достигне до 151 с осигурена работа и доходи за следващата една година. 

Назначените след приключилото тримесечно обучение по проекта ще получават брутно възнаграждение в размер на 380 лева на месец.

Управниците заявиха още, че Общината ще авансира всички плащания, докато от ресорното министерство преведат парите по проекта за заплати и други разходи на новоназначените, с което се гарантира, че още от първия месец на работа те ще започнат да получават своите възнаграждения.

 

КОМЕНТАРИ

РАМАДАН10:45 - 16.09.2012
Щом този неграмотник Саид Иброш отговаря за такива неща ясна ми е картинката. Това е пародията на човек и учител.Веднъж свален от председателското място на ДПС , завърнал се пак в редиците благодарение на Иса Иса Хаджиали - бирата, сега и зам. кмет - о майко моя , родино мила, защо тъй жално , тъй милно плачеш ....... тук липсва само Бай Ганьо - аго Шикир Аян
Бръмбар10:04 - 12.07.2012
Много запознат, наистина е голям смях това "още от първия месец на работа те ще започнат да получават своите възнаграждения." Щом Общината смята, че по принцип първия месец се работи даром, то какво остава за безскрупулните частни работодатели... Бог да пази и осигурява редовното достойно плащане на работника!
Бръмбар10:01 - 12.07.2012
Димитре, забележи и Москов как се е погрижил за психологическото си предимство пред събеседниците - стои по-високо от тях (заради стола или мястото около бюрото). Та при това положение даже ББ би изглеждал като виновен ученик едва ли не :)))
Много запознат09:35 - 12.07.2012
"Управниците заявиха още, че Общината ще авансира всички плащания" - Ама как се прави пиар кампания само! Управниците са ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ПРЕВЕЖДАТ ЗАПЛАТИ ОЩЕ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ и на база на документите за преведени заплати на работниците, държавата ги превежда на работодателя - в нашия случай Общината! Така, че не на нас тези Господа Управници!!!

FACEBOOK