Вял протест с малцина недоволни в Кюстендил! Двама млади мъже и 30 полицаи се събраха в центъра на града

Снимки: Infomreja.bg

Поредният организиран протест в Кюстендил беше обречен на провал, след като на паркинга зад сградата на Театъра в областния град се събраха едва двама млади мъже.

Редом до недоволните бяха и 30 полицаи, които имаха задължение да охраняват предварително обявеното мирно протестно шествие. Организатор на проявата този път бе 34-годишният Димитър Василев, който пристигна на предварително обявеното място с приятелят си Мартин Пеянски /27 г./

„Ние протестираме заради високите цени на горивата, на храните и на всичко в държавата. Искаме по-добре да живеем, да имаме по-добри доходи. Едва сега излизам на протест, защото предните пъти не бях в града. Искам ние, младите да променим нещата и да направим България по-добро място за живеене“, коментира пред ИНФОМРЕЖА, Димитър, който работи в строителството.

Въпреки обявения час на протеста, почти никой не дойде да подкрепи двамата млади мъже.

Минути по-късно беше съобщено, че група от 20 пенсионери с развети знаме стоят пред сградата на Община Кюстендил.

„Помолихме ги тези хора да дойдат и да се включат в нашия протест, но те отказаха. Именно заради това ние отидохме при тях, за да покажем, че дори и да сме малко, можем да остояваме позициите си“, обясни още Димитър.

Възрастен мъж пък изказа възмущението си от случващото.

„Явно Кюстендил е умрял град. На никой нищо не му трябва и това е. Всички са се примирили и не ги интересува нищо“, заяви един от протестиращите пенсионери.

Редом до кюстендилци бяха служителите от полицията в областния град, които и този път бяха повече от протестиращите.

Истинска атракция за всички беше и полицейско куче Виктор, което беше заедно със своя водач Радослав Златков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK