Днес до обяд - мъгла, след обяд на отделни райони слаб дъжд

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 15 и 20 градуса

Днес до около обяд в Дунавската равнина, Източна България и котловините ще е мъгливо. Облачността ще се вплътнява и главно след обяд, на отделни места в южните и планинските райони, ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°.

Над планините облачността ще е значителна. Слаби валежи ще има на отделни места, главно Родопите и централните части на Стара планина. Ще духа слаб до умерен вятър изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието преди обяд ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се увеличи високата и средната облачност, но само на отделни места, главно в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

На 28.10.2020 слънцето изгря в 06:56 часа и ще залезе в 17:23 часа. Продължителност на деня 10:26 часа.

Луната ще изгрее в 16:29 часа и ще залезе в 03:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 93 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK