Над половин килограм златни накити откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Снимка: АМ

През месеците юни и юли митническите служители са открили над 3.500 кг златни накити

Митническите служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и ТД Южна морска откриха 648.38 грама златни накити при проверки на два леки автомобила, влизащи в страната през ГКПП Капитан Андреево.

Една част от бижутата са открити при проверка на 27.07.2020 г. на лек автомобил „MERCEDES BENZ" , в който пътували, за Великобритания, шофьорът и още трима пътници. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под предната седалка е открит полиетиленов плик с недекларирани изделия от жълт метал – гривни, синджири, медальони и монети. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14 и 22 каратово злато  с общо количество 425,08 грама на стойност  31 000 лева.

Няколко часа по-късно, около 22 часа лек, автомобил марка "BMW " , управляван от белгийски гражданин влиза в страната от Турция. Във фабрична кухина, намираща се от лявата страна на багажника митническите служители откриват златни изделия с общо тегло 223,30 грама на стойност на 16 000 лв. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

През месеците юни и юли митническите служители са открили над 3.500 кг златни накити, пренасяни в нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасянето през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия от тях. От ТД Южна морска напомнят, че нормата за безмитен внос на бижута и аксесоари от сплави на златото и платината е до 60 грама,  а на изделия от сребро е 300 грама.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK